Chipotle-kryddad räkbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chipotle-kryddad räkbowl

Chipotle-kryddad räkbowl

med chimichurrisalsa och gräddfil

Majs, koriander och cajunkryddor är vanliga inslag i det mexikanska köket, och i kväll använder vi dem som suveräna smaksättare i denna megagoda middag. Vi lagar en bowl med fluffigt basmatiris, heta räkor, en chimichurri-inspirerad salsa med brynt majs, avokado, limesyltad rödlök och färska örter samt en klick svalkande gräddfil.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Laga mig först
Allergener:
Sulfiter
Kräftdjur
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 burk

Majs

1 st

Avokado

1 portionspåse

Koriander

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Rödlök

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2633 kJ
Energi (kcal)629 kcal
Fett24 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater76.8 g
varav socker10.8 g
Protein19.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].

Blanda rödlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i en liten skål och ställ åt sidan.

Finhacka koriander och persilja.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Häll av majs.

Stek majs
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en stor skål.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda räkor med Ay Cajun-ba, chiliflakes och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
5

Under tiden, vänd ner rödlök (och lag), avokado, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och örter i skålen med stekt majs.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med räkor och majs- och avokadosalsa och en klick gräddfil.