Kvällens middag blir korv med bröd – men inte vilken korv med bröd som helst. Vi skulle faktiskt gå så långt att beskriva denna rätt som korv med bröd 2.0! För vad sägs om en amerikansk ”chilli dog” där varma korvbröd fylls med cajun- och tex-mex-kryddad chorizo i tomatsås och toppas med koriander och salladslök? Som om inte det vore nog lagar vi även pommes och en färgglad kål- och äppelslaw och serverar denna kulinariska upplevelse med en klick krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
200 g
Chorizo
1 burk
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
500 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Äpple
1 st
Salladslök
½ st
Citron
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Koriander
½ tsk
Socker (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Blanda salladslök och koriander i en liten skål och ställ åt sidan.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Lägg kål, äpple, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], citronsaft och hälften av majonnäs i en stor skål och vänd runt precis innan servering.
Skär chorizo i 1 cm stora bitar.
När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 3–4 min.
Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt tomatpuré, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills sås tjocknat.
Sänk till låg värme och håll varm till servering.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Lägg upp kål- och äppelslaw och pommes på tallrikar.
Fyll korvbröd med chorizo och tomatsås. Toppa med salladslök och koriander.
Servera med majonnäs.