Citron- och dillbakad vit fisk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citron- och dillbakad vit fisk

Citron- och dillbakad vit fisk

med ugnsrostade rotfrukter och aioli

Kolja är en fantastisk fisk, och i det här enkla och goda receptet täcker vi den med citronskivor och låter den sköta sig själv i ugnen. Samtidigt rostar vi rotfrukter gyllene och krispiga med vår egen kryddblandning Panamat och blandar dem med pumpakärnor och färsk spenat. Färsk, hackad dill ger extra smak till den färdiga fisken och vi serverar vår härliga middag med en klick krämig aioli.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

4 g

Panamat

30 g

Spenat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

300 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

2 st

Morot

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2703 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett29.5 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater59.2 g
varav socker20.2 g
Protein37.6 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis, palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm tjocka stavar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Skär citron
2

Under tiden, skär citron i tunna skivor (2 skivor per fiskfilé).

Ugnsstek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Placera den i en ugnsform, täck med citronskivor och tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered råvaror
4

Under tiden, finhacka dill.

Skölj spenat.

Rosta pumpakärnor
5

När det återstår 5 min av rofrukternas tillagningstid, tillsätt pumpakärnor på plåten och rosta resterande tid.

Vänd färdiga rotfrukter med spenat på plåten precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, pumpakärnor och fisk på tallrikar.

Garnera fisk med dill och servera med en klick aioli.

Pressa rostade citronskivor över rätten.