Kolja är en fantastisk fisk, och i det här enkla och goda receptet täcker vi den med citronskivor och låter den sköta sig själv i ugnen. Samtidigt rostar vi rotfrukter gyllene och krispiga med vår egen kryddblandning Panamat och blandar dem med pumpakärnor och färsk spenat. Färsk, hackad dill ger extra smak till den färdiga fisken och vi serverar vår härliga middag med en klick krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
4 g
Panamat
30 g
Spenat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
300 g
Potatis
1 portionspåse
Dill
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
2 st
Morot
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis, palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm tjocka stavar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär citron i tunna skivor (2 skivor per fiskfilé).
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Placera den i en ugnsform, täck med citronskivor och tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka dill.
Skölj spenat.
När det återstår 5 min av rofrukternas tillagningstid, tillsätt pumpakärnor på plåten och rosta resterande tid.
Vänd färdiga rotfrukter med spenat på plåten precis innan servering.
Lägg upp rostade grönsaker, pumpakärnor och fisk på tallrikar.
Garnera fisk med dill och servera med en klick aioli.
Pressa rostade citronskivor över rätten.