Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och vackra ingredienser. Perfekt bakad lax med den trogna följeslagaren citron får extra delikat smak av vitlök & honung. Laxen passar perfekt med ett nyskapande salladslökmos! Och vem kan motstå rostade körsbärstomater och paprika med balsamico?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
500
Potatis
1
Salladslök
25
Honung
1
Ekologisk citron
1
Vitlöksklyfta
1
Kruspersilja
125
Körsbärstomater
1
Paprika
1.5
Smör (steg 1)
3
Mjölk (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [1,5 tbsp I 3 tbsp], mjölk* [3 tbsp I 6 tbsp] och en generös nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skiva salladslök tunt. Skär hälften av citron i skivor, spara resterande citron till senare. Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka persilja, även stjälkar. Kärna ur och skär paprika i 1 cm strimlor. Blanda vitlök, honung, en generös skvätt citronjuice och olivolja* [1 tbsp I 2 tbsp] i en liten skål.
Lägg ut folie på en plåt. Placera lax på folien, och ringla över citron- och honungsmixen. Toppa med citronskivor. Krydda med salt* och peppar*. Vik upp sidorna och slut folien till ett paket. Baka i ugnen i 14-15 min. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Placera körsbärstomater och paprika i en ugnsform, ringla över balsamvinäger och en skvätt olivolja*. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Placera överst i ugnen och rosta i 7-8 min.
Blanda ner salladslök i potatismoset.
Lägg upp salladslökmos och balsamicorostade grönsaker på tallrikar. Öppna foliepaketet försiktigt och fördela citronlax. Ringla över kvarvarande sås från paketet och strö över persilja.