.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kruspersilja
1
Svarta bönor
Kycklingbröstfilé
2
Schalottenlök
1
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
½
Citron
5
Kycklingbuljong
400
Spetskål
1
Torkad timjan
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
Grönsaksbuljong
1.33
Smör
2
Vatten
Heat the oven on 200 degrees. Halve, peel and thinly slice the onion. Halve the chilli lengthways, remove seeds then slice thinly. Peel and chop the garlic. Cut lemon in thin slices. Finely chop the parsley stalks and all. Drain the black beans in a sieve.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i kycklingfiléer och schalottenlök. Krydda med salt* och peppar*. Bryn kycklingen, 1-2 min per sida. VIKTIGT: Kycklingfiléerna kommer att färdiglagas i ugnen.
Blanda chili, vitlök och svarta bönor i en ugnsform tillsammans med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingen och lök i formen. Lös upp kycklingbuljongen med vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en skål och häll sedan buljongen över kycklingen. Toppa kycklingen med citronskivor. Placera ugnsformen i ugnen och låt kycklingen bakas i 14-16 min. Kycklingen är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Halvera spetskål på längden. Skär bort stjälken och grovhacka sedan bladen. Placera spetskålen på en bakplåt täckt med bakpapper, toppa med tunna skivor av smör* och timjan. Krydda med salt* och peppar*. Baka kålen i ugnen i 15 min. TIPS: Använd en osthyvel för att skiva smöret.
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg i pärlcouscous och låt koka i 10-14 min tills den är mjuk men fortfarande ger lite tuggmotstånd. Häll av i en sil och skölj under kallt vatten*. Blanda couscousen med persilja i kastrullen.
Lägg upp couscousen och den bakade blomkålen på tallriken och toppa med den citrontäckta kycklingen. Häll över kvarvarande sås från ugnsformen.