Denna goda helgmiddag är färdig på en halvtimme och smakar som om en riktig mästerkock har stått i köket! Skäm bort familjen eller gästerna med citronpepparkyddad kyckling med honung- och senapsdressing och smörslungad kokt potatis med färsk persilja. Kvällens lyxiga tillbehör är en sallad med broccoli, äpple, bacon och tranbär som blir extra krämig med en dressing på crème fraiche och majonnäs som också fungerar som dippsås!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
1 g
Citronpeppar
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
70 g
Bacon, tärnad
250 g
Broccoli
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Äpple
10 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft)
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar [1/2 paket, 2P]. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Placera kyckling på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Placera bacon [1/2 paket, 2P] på andra sidan av plåten.
Tillaga i ugnen i 12–13 min, eller tills kyckling är genomstekt och bacon krispigt.
Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper. Låt svalna i 3–4 min innan du tillsätter den till salladen.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Blanda crème fraiche, majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda hälften av crème fraiche-blandningen, broccoli, äpple, bacon och tranbär [1/2 paket, 2P] i en stor skål.
Vänd färdig potatis med persilja.
Lägg upp kyckling, potatis och broccolisallad på tallrikar.
Ringla honung- och senapsdressing över kyckling.
Servera med resterande crème fraiche-sås som dipp.