Citronpepparkyckling och broccolisallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronpepparkyckling och broccolisallad

Citronpepparkyckling och broccolisallad

med krispig bacon och kokt örtpotatis

Denna goda helgmiddag är färdig på en halvtimme och smakar som om en riktig mästerkock har stått i köket! Skäm bort familjen eller gästerna med citronpepparkyddad kyckling med honung- och senapsdressing och smörslungad kokt potatis med färsk persilja. Kvällens lyxiga tillbehör är en sallad med broccoli, äpple, bacon och tranbär som blir extra krämig med en dressing på crème fraiche och majonnäs som också fungerar som dippsås!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

1 g

Citronpeppar

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

70 g

Bacon, tärnad

250 g

Broccoli

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Äpple

10 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4223 kJ
Energi (kcal)1009 kcal
Fett64.3 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater52 g
varav socker20.5 g
Protein51.3 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft)

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar [1/2 paket, 2P]. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Ugnsstek kyckling och bacon
3

Placera kyckling på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Placera bacon [1/2 paket, 2P] på andra sidan av plåten.

Tillaga i ugnen i 12–13 min, eller tills kyckling är genomstekt och bacon krispigt.

Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper. Låt svalna i 3–4 min innan du tillsätter den till salladen.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered sallad
4

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Blanda sallad
5

Blanda crème fraiche, majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål. 

Blanda hälften av crème fraiche-blandningen, broccoli, äpple, bacon och tranbär [1/2 paket, 2P] i en stor skål.

Vänd färdig potatis med persilja.

Servera
6

Lägg upp kyckling, potatis och broccolisallad på tallrikar.

Ringla honung- och senapsdressing över kyckling.

Servera med resterande crème fraiche-sås som dipp.