Kött, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kött, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morötter och rödbetor. Gurkan använder vi till en fantastisk tzatziki.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Palsternacka
1
Rödbeta
1
Gurka
1
Dill
1
Vitlöksklyfta
1
Citron
300
Fläskkotlett hel
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4
Vitlöksflörter
1
Morot
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½
Vatten (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 1)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Tärna potatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rotfrukter, en skvätt olivolja, sesamfrön, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Skär citron i klyftor. Skär fläskkött i 3 bitar/person på en separat skärbräda, och krydda det med en nypa salt och hälften av Vitlöksflörter.
Riv gurka grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshanduk, eller i ett durkslag. Blanda gurka, yoghurt och hälften av dillen i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, resterande Vitlöksflörter, citronjuice [2 msk I 4 msk] och vitlök i en ny liten skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött under omrörning i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.
Sänk till medelvärme. Häll ner citronbuljong i stekpannan, och sjud i 1-2 min.
Lägg upp kött, rostade rotfrukter och tzatziki på tallrikar. Ringla citronbuljong över köttet. Garnera med resterande citronklyftor och resterande dill.