Citronstekt sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt sej

Citronstekt sej

med ugnsrostad sesampotatis och mild aioli

Veckans fisk bjuder på klassiska smakkombinationer som passar till hela familjen. Vi steker sej, och låter den sen sjuda i en underbar sås med smör, citron, vitlök och dill. Vi serverar vår fisk med ugnsrostad sesampotatis, broccoli och en mild och krämig aioli.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Sesam
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)590 kcal
Energi (kJ)2471 kJ
Fett26.78 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater51.92 g
varav socker8.6 g
Protein32.12 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, sesamfrön, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Förbered buljong
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka dill.

Skär citron i klyftor.

Skölj spenat.

Blanda vatten [1/2 dl I 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en liten skål. 

Rosta broccoli
3

Dela broccoli i små buketter, och placera på plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Ringla över lite olivolja, en nypa salt och peppar, och rosta i 15 min.

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min kvar av tillagningstiden i ugnen.

Stek fisk med en nypa salt och peppar i 3-4 min.

Tillsätt spenat
5

Vänd fisken och tillsätt citronbuljong och smör [1 msk I 2 msk]. Stek i 2-3 min, tills fisken är genomstekt.

TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Rör i spenat i plåten med potatis och broccoli.

Servera
6

Lägg upp sesampotatis, broccoli och fisk på tallrikar.

Skeda över citronbuljong över fisken.

Servera med citronklyftor och en klick aioli.

Garnera med resterade dill.