Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ät gärna fisk tre gånger i veckan, sägs det! Vi gör vad vi kan för att underlätta det för dig – här i form av ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och rostad potatis och broccoli som får sällskap av spenat och rostade sesamfrön. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
500 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
1 st
Citron
1 portionspåse
Dill
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Broccoli
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka (eller pressa) vitlök.
Grovhacka dill.
Skär citron i klyftor.
Skölj spenat.
Blanda vatten [1/2 dl I 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronsaft och hälften av dillen i en liten skål.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera på plåten med potatis när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.
Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen återstående tid.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min.
Vänd fisk och tillsätt buljong och en klick smör [1 msk | 2 msk].
Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.
Vänd potatis och broccoli med spenat och sesamfrön på plåten.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, potatis och broccoli på tallrikar.
Toppa fisk med citronbuljong och garnera med citronklyftor och resterande dill.
Servera med aioli.