Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Citron
1 portionspåse
Dill
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Broccoli
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, sesamfrön, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.
Medan potatis steks i ugnen, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka dill.
Skär hälften av citronen i tunna skivor och resten i klyftor.
Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en skål.
Dela broccoli i små buketter och placera dem på bakplåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden.
Ringla över lite olivolja och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Sätt in plåten i ugnen igen.
TIPS: Använd en separat plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.
När grönsakerna har 10 min kvar i ugnen, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Krydda fisk på båda sidorna med en nypa salt och peppar.
Stek den sedan i 3-4 min per sida.
Vänd fisken, häll i buljongen samt smör [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 2-3 min.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.
Fördela sesampotatis, broccoli och fisk mellan era tallrikar.
Skeda över citronbuljong över fisken.
Garnera med resterade dill.
Servera med aioli och citronklyfta.