Citronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt torsk

Citronstekt torsk

med sesambakade grönsaker och krämig aioli

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.

Taggar:
Lågkalori
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Sesam
Selleri
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2607 kJ
Fett27.86 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater51.83 g
varav socker8.6 g
Protein34.82 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, sesamfrön, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.

Förbered buljong
2

Medan potatis steks i ugnen, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka dill.

Skär hälften av citronen i tunna skivor och resten i klyftor.

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en skål. 

Rosta broccoli
3

Dela broccoli i små buketter och placera dem på bakplåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden.

Ringla över lite olivolja och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. 

Sätt in plåten i ugnen igen.

TIPS: Använd en separat plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.

Stek fisk
4

När grönsakerna har 10 min kvar i ugnen, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Krydda fisk på båda sidorna med en nypa salt och peppar.

Stek den sedan i 3-4 min per sida.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisken, häll i buljongen samt smör [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 2-3 min. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Fördela sesampotatis, broccoli och fisk mellan era tallrikar.

Skeda över citronbuljong över fisken.

Garnera med resterade dill.

Servera med aioli och citronklyfta.