Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på citrontorsk, kombinerad med dill, aioli, broccoli och krispig, rostad potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Citron
1 portionspåse
Dill
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Broccoli
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna (oskalad) potatis i 1 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka dill.
Skär halva citronen i tunna skivor, och resten i klyftor.
Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, dill och en generös skvätt citronsaft i en liten skål.
Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov), och placera på plåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden.
Blanda med olivolja, salt och peppar, och rosta i ugnen i 15 min.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med salt och peppar när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2-3 min på ena sidan.
Vänd fisken och tillsätt buljong och smör [1 msk I 2 msk].
Stek ytterligare 1-2 min, eller tills fisken är genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, potatis och broccoli på tallrikar.
Ringla citronbuljong över torsken, och garnera med citronskivor.
Strö sesamfrön över rätten.
Servera med aioli.