Citronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt torsk

Citronstekt torsk

med rostad potatis, broccoli och aioli

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk. Vi serverar fisken med dill, aioli, rostad potatis och broccoli.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Selleri
Ägg
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

1 st

Citron

250 g

Broccoli

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2762 kJ
Energi (kcal)660 kcal
Fett31.7 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater53.3 g
varav socker8.4 g
Protein34.6 g
Salt5 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna (oskalad) potatis i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered citronbuljong
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka dill.

Skär halva citronen i tunna skivor, och resten i klyftor.

Blanda vatten, grönsaksbuljong, vitlök, dill och en generös skvätt citronsaft i en liten skål.

Rosta broccoli
3

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov), och placera på plåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar, och rosta i ugnen i 15 min.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med salt och en nypa peppar när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisken och tillsätt buljong och smör.

Stek ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och broccoli på tallrikar.

Ringla citronbuljong över torsken, och garnera med citronskivor.

Strö sesamfrön över rätten.

Servera med aioli.