Confiterat anklår, baconpotatis och äpple
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Confiterat anklår, baconpotatis och äpple

Confiterat anklår, baconpotatis och äpple

med pannstekt broccolini och pistagenötter

Ta chansen att känna dig som en riktig mästerkock när du bjuder familjen eller gästerna på denna delikatess – ugnsrostat anklår med bacontoppad potatis. Potatisen och den confiterade ankan sköter sig själv i ugnen medan vi steker broccolini och pistagenötter och svänger ihop en underbar rödvinssås med salvia och äpple. Sedan är det dags att sätta sig till bords!

Allergener:
Sulfiter
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

70 g

Bacon, tärnad

430 g

Sous vide-anklår, confiterat

1 st

Äpple

1 portionspåse

Salvia

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Kycklingbuljong

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

200 g

Broccolini

15 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4030 kJ
Energi (kcal)963 kcal
Fett53.6 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater54.6 g
varav socker16.2 g
Protein61.4 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk.

Rosta anklår
2

Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.

Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.

Förbered råvaror
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm breda klyftor.

Grovhacka salviablad.

Halvera citron [1/2 st, 2P]. 

Tillsätt bacon [1/2 paket, 2P] till plåten med potatis och vänd runt när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. 

Laga sås
4

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek äpple under omrörning i 3–4 min, tills brynt.

Tillsätt salvia och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1 dl | 2 dl] och senap. Sänk till medelvärme.

Sjud i 3–4 min, tills äpplet är mjukt och såsen glansig. Ta av från värme och håll varmt. 

Stek broccolini
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini och pistagenötter i 5–6 min, eller tills broccolini mjuknat.

Pressa citronsaft över broccolini och pistagenötter och vänd runt precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

Servera
6

Lägg upp baconpotatis, broccolini och anklår på tallrikar.

Servera äpplesås vid sidan av ankan.