Ta chansen att känna dig som en riktig mästerkock när du bjuder familjen eller gästerna på denna delikatess – ugnsrostat anklår med bacontoppad potatis. Potatisen och den confiterade ankan sköter sig själv i ugnen medan vi steker broccolini och pistagenötter och svänger ihop en underbar rödvinssås med salvia och äpple. Sedan är det dags att sätta sig till bords!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
70 g
Bacon, tärnad
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
1 st
Äpple
1 portionspåse
Salvia
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
200 g
Broccolini
15 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
½ st
Citron
2 msk
Smör (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk.
Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.
Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm breda klyftor.
Grovhacka salviablad.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Tillsätt bacon [1/2 paket, 2P] till plåten med potatis och vänd runt när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.
Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek äpple under omrörning i 3–4 min, tills brynt.
Tillsätt salvia och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1 dl | 2 dl] och senap. Sänk till medelvärme.
Sjud i 3–4 min, tills äpplet är mjukt och såsen glansig. Ta av från värme och håll varmt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini och pistagenötter i 5–6 min, eller tills broccolini mjuknat.
Pressa citronsaft över broccolini och pistagenötter och vänd runt precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.
Lägg upp baconpotatis, broccolini och anklår på tallrikar.
Servera äpplesås vid sidan av ankan.