Ta chansen att känna dig som en riktig mästerkock när du bjuder familjen eller gästerna på denna delikatess – ugnsrostat anklår med bacontoppad potatis. Potatisen och den confiterade ankan sköter sig själv i ugnen medan vi steker broccolini och pistagenötter och svänger ihop en underbar rödvinssås med salvia och äpple. Sedan är det dags att sätta sig till bords!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
15 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
400 g
Småpotatis
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
70 g
Bacon, tärnad
200 g
Broccolini
1 st
Äpple
1 portionspåse
Salvia
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Smör till stekning
1 dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk.
Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.
Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm breda klyftor.
Grovhacka salviablad.
Halvera citron.
Tillsätt bacon till plåten med potatis och vänd runt när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.
Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme. Stek äpple under omrörning i 3–4 min, tills brynt.
Tillsätt salvia och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt rödvinssås, kycklingbuljong, vatten och senap.
Sjud i 3–4 min, tills äpplet är mjukt och såsen glansig. Ta av från värme och håll varmt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini och pistagenötter i 5–6 min, eller tills broccolini mjuknat.
Pressa citronsaft över broccolini och pistagenötter och vänd runt precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.
Lägg upp baconpotatis, broccolini och anklår på tallrikar.
Servera äpplesås vid sidan av ankan.