Creamy chicken tenderloin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Creamy chicken tenderloin

Creamy chicken tenderloin

with pearl couscous and italian cheese

Italien har mycket mera att bjuda på än pizza och lasagne. Ikväll frestar vi med ljuvlig toskansk lax, som vi kryddar med vår underbara kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi serverar vår lax med krämig tagliatelle som vi blandar med calabrese pesto, spenat, körsbärstomater och bacon. Vi toppar med hyvlad ost och färsk oregano och så är maten färdig.

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Tomat

1 st

Lök

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30 g

Spenat

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2885 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett21.5 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker12.4 g
Protein48.8 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

2

Skölj spenat.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

3

Hetta upp samma stekpanna (med baconfett) på medelhög värme. Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper, krydda den med hälften av Mamas favorit och en nypa salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3-4 min. 

Vänd fisk och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 2-3 min, eller tills 'al dente', rör då och då.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (utan att skölja av den först). Stek vitlök i 30 sek.

Rör i pastavatten [1/2 dl | 1 dl], 
matlagningsgrädde, calabresepesto, grönsaksbuljong, resterande Mamas favorit, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och spenat. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något och spenat har mjuknat.

Rör i pasta, körsbärstomater och bacon. Sjud tills uppvärmt, ca 1 min, och ta sen av stekpannan från värme.

6

Lägg upp pasta och lax bredvid varandra på tallrikar.

Garnera pasta med hyvlad ost och oreganoblad.