Fläskkött i krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Fläskkött i krämig svampsås

med kokt potatis och lingonsylt

Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé som först steks och sen vänds i en underbart krämig sås med champinjoner och grädde. De klassiska tillbehören är kokt potatis, kålrabbi och lingonsylt.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

200 g

Champinjoner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Lingonsylt

400 g

Småpotatis

½ st

Kålrabbi, vit

1 portionspåse

Bladpersilja

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2981 kJ
Energi (kcal)712 kcal
Fett37.5 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater54.8 g
varav socker19.8 g
Protein39.2 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

2

Grovhacka svamp.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar. Krydda med en nypa salt och peppar.

Finhacka persilja.

Stek kött
3

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik.

TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Stek kött i omgångar vid behov.

Laga svampsås
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills gyllene.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, vatten, salt och en generös nypa peppar.

Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat.

Tillsätt kött
5

Rör ner kött i såsen och smaka av med en nypa salt och peppar.

Vänd potatis med smör, persilja och en nypa salt precis innan servering.

6

Lägg upp potatis, kött och kålrabbi på tallrikar.

Toppa kött med svampsås och servera med lingonsylt.