Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé som först steks och sen vänds i en underbart krämig sås med champinjoner och grädde. De klassiska tillbehören är kokt potatis, kålrabbi och lingonsylt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
200 g
Champinjoner
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Lingonsylt
400 g
Småpotatis
½ st
Kålrabbi, vit
1 portionspåse
Bladpersilja
2 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
2 msk
Smör till sås
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Grovhacka svamp.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar. Krydda med en nypa salt och peppar.
Finhacka persilja.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik.
TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Stek kött i omgångar vid behov.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills gyllene.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, vatten, salt och en generös nypa peppar.
Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat.
Rör ner kött i såsen och smaka av med en nypa salt och peppar.
Vänd potatis med smör, persilja och en nypa salt precis innan servering.
Lägg upp potatis, kött och kålrabbi på tallrikar.
Toppa kött med svampsås och servera med lingonsylt.