Se hit alla pastaälskare! I dag står vegetarisk svamptortelloni på menyn – supergott och supersnabbt, vad mer kan man begära en vardagskväll? Medan tortellonin kokar steker vi svamp och tillsätter den till en krämig sås med matlagningsgrädde, vitlök och spenat. Krispig pangrattato med persilja fulländar rätten!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Rökt paprikapulver
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
200 g
Champinjoner
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
½ msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig.
Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en liten skål.
Under tiden, koka tortelloni i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan tortelloni är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet, lägg tillbaka tortelloni i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skär svamp i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.
Krydda med salt och peppar.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt vitlök och rökt paprikapulver till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sojasås [1/2 paket, 2P] och sparat pastavatten [1 dl | 2 dl].
Sänk till medellåg värme och sjud i 2–3 min, eller tills tjocknat.
Grovhacka persilja och blanda den med pankon.
Skölj spenat.
Rör ned spenat och tortelloni i såsen och krydda med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Lägg upp tortelloni i djupa tallrikar.
Toppa med persiljepangratatto.