Po' boy-sandwich med krispiga räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Po' boy-sandwich med krispiga räkor

Po' boy-sandwich med krispiga räkor

med äpple- och kålsallad och ranchsås

En ”po' boy” är en matig macka med sitt ursprung i den amerikanska delstaten Louisiana. Vår version består av varma korvbröd som vi fyller med stekta räkor i en krispig cajunkryddad pankopanering och sallad på äpple och spetskål. Vi serverar våra po' boys med gyllenrostade pommes och en krämig ranchsås på gräddfil, majonnäs, gräslök och vitlök.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk
Kräftdjur
Sulfiter
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Spetskål

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Gräslök

4 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till slaw

½ msk

Olja till slaw

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3584 kJ
Energi (kcal)857 kcal
Fett27.3 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater116.6 g
varav socker21 g
Protein33.9 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Blanda kålsallad
2

Under tiden, halvera och skär spetskål i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda äpple, spetskål, salt, olivolja och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Blanda gräddfil, majonnäs, gräslök, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Panera räkor
3

Torka räkor med en bit hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Tillsätt mjöl, salt och en nypa peppar och vänd runt.

Vispa ägg i en ny liten skål och rör ner i skålen med räkor. För 2P: Tillsätt bara hälften av ägget till räkorna.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Vänd räkor med panko och Ay Cajun-ba tills de är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av under stekningen, strö bara över det senare! 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd och placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 3 min av potatisens tillagningstid.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Bre bröd med ranchsås och fyll med kålsallad och stekta räkor.

Servera med resterande kålsallad och ranchsås.