Krispig kycklingkatsu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kycklingkatsu

Krispig kycklingkatsu

med kålsallad och ingefärsris

Katsu är en utsökt japansk maträtt som består av pankopanerat fläsk eller kyckling som serveras med en currysås. Har du inte testat denna klassiker tidigare är det här din chans! Vi gör den på kycklingfilé som vi bankar tunt innan den omsluts av den fantastiska paneringen och steks gyllene och krispig. Förutom katsusåsen serverar vi kycklingen med ingefärsris och en både syrlig och krämig kålsallad med morot, lime och majonnäs.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Curry-On

300 g

Kycklingbröstfilé

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 tsk

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Smör till sås

1.5 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Mjöl till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3863 kJ
Energi (kcal)923 kcal
Fett25 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater121 g
varav socker17.3 g
Protein52.3 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 1-2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered kyckling
2

Under tiden, lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda kyckling med en nypa salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 3) Använd en till stekpanna eller stek kyckling i omgångar för 4P.

Blanda sallad
4

Medan kyckling steks, riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime i klyftor.

Blanda spetskål, morot, en skvätt limesaft, majonnäs, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
5

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Fräs Curry-on och mjöl i 1 min.

Rör ner sojasås, sweet chilisås och vatten och sjud i 1–2 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.

Skär skyckling i tunna skivor.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp kyckling och kålsallad.

Toppa kyckling med katsusås.