Ikväll svänger vi ihop grillad Croque Madame-inspirerad sandwich med senapsmajo, prosciutto, mozzarella och riven hårdost. Vi toppar sandwichen med stekt ägg - vilket är det som kännetecknar Croque Madame! Ett fräscht och spännande tillbehör är en fantastisk äppelsallad med salladsmix, morot, äpple och valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
50
Prosciutto
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2
Morot
1
Äpple
20
Valnötter
60
Salladsmix
2
Ägg (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Blanda majonnäs, senap, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Dela baguette på längden och placera bröd på en plåt med bakplåtspapper. Bre senapsmajo på bröden. Toppa med prosciutto, och strö över mozzarella och riven hårdost. Grilla i toppen av ugnen i 7-8 min, eller tills osten är gyllene.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck i ägg* [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-6 min. Strö över lite salt* och peppar* på äggen.
Riv morot (oskalad) grovt. Skär äpple i tunna klyftor. Grovhacka valnötter. Skölj salladsmix.
Blanda salladsmix, morot, äpple, valnötter, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Servera grillad sandwich toppad med stekt ägg på tallrikar med äppelsallad vid sidan av.