Hugg in på denna spännande rätt med inspiration från sydostasien. Redan första tuggan skvallrar om hur fräsch, smakrik och syndigt god denna currylaksa är. Grönsaker frästa med härliga kryddor som kokas ihop tillsammans med räkor och kokosmjölk till en underbar gryträtt. Servera med jasminris och toppa med färsk koriander, lime och chili. Voila, och middagen är klar på två röda.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Kokosmjölk
150
Jasminris
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
1
Citrongräs
1
Morot
1
Röd paprika
1
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
1
Koriander
1
Lime
1
Tomat
4
Curry-On
4
Ga-Laksa
¼
Salt
3.5
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Rör i ris och en nypa salt*. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 10 min, eller tills allt vatten absorberats.
Grovhacka koriander. Skiva chili tunt. Dela lime i klyftor. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Banka citrongräs med en träslev eller baksidan av kniveggen. Skär citrongräset på mitten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av risets tillagningstid. Fräs morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt Ga-laksa, curry-on, vitlök, tomat och citrongräs och fräs i ca 1 min tills det doftar ljuvligt.
Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] samt räkor till pannan och låt koka i 4-5 min tills räkorna är tillagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Plocka ur citrongräset från curryn. Smaksätt med salt* och peppar*.
Fördela jasminriset och curry laksa mellan era tallrikar. Pressa över lime och garnera med koriander och chili.