Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll går den kulinariska resan till England, och vi frestar med currykryddad Fish och Chips. Vi panerar fisk i mjöl, ägg, panko och kurry, och steker den sen ljuvligt spröd. Vi serverar vår "Fish" med krispig, rostad potatis och en frisk gurk- och myntasallad med spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
500
Potatis
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
4
Curry-On
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Gurka
1
Mynta
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
¼
Salt (steg 5)
½
Olivolja (steg 5)
2
Vetemjöl (steg 3)
1
Ägg (steg 3)
½
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor, och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Plocka och finhacka mynta.
Skär gurka i 2 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st I 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/2 tsk I 1 tsk], Curry-on och en nypa peppar i den tredje.
Torka av fisk med lite hushållspapper, och krydda den med en nypa salt.
Vänd fisk i vetemjöl, sen i ägg och till sist i pankomix, och ställ åt sidan på en ny tallrik.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 3-4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det är för lite plats i stakpannan.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om fisk fastnar i stekpannan.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Blanda mynta, gurka, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Rör i olivolja [1/2 msk | 1 msk] precis innan servering.
Lägg upp fisk, myntasallad och potatis på tallrikar.
Servera med en klick majonnäs.