Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god currypanerad sej med 'Bombay-potatis'. Vi panerar sej i panko, curry och sesamfrön, och steker den sen till perfektion. Samtidigt rostar vi potatis, lök och tomat med härliga kryddor. Fantastiska tillbehör är svalkande aprikosyoghurt och färsk chili och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
4
Curry-On
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
500
Potatis
1
Tomat
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Röd chili
1
Rödlök
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1
Koriander
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Vatten* (steg 2)
2
Vetemjöl (steg 4)
1
Ägg (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.
Under tiden, blanda yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Grovhacka tomat.
Plocka korianderblad.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Tillsätt lök och tomat på plåten med när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Blanda och rosta allt i resterande 10 min.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, sesamfrön och Curry-On i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen ägg och till sist i pankomix.
TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp currypanerad sej och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla aprikosyoghurt över grönsakerna och servera resten vid sidan av.
Garnera med chili och korianderblad.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.