topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currypanerad sej

Currypanerad sej

med 'Bombay-potatis' och aprikosyoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god currypanerad sej med 'Bombay-potatis'. Vi panerar sej i panko, curry och sesamfrön, och steker den sen till perfektion. Samtidigt rostar vi potatis, lök och tomat med härliga kryddor. Fantastiska tillbehör är svalkande aprikosyoghurt och färsk chili och koriander.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap
Ägg
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

4

Curry-On

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

500

Potatis

1

Tomat

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Röd chili

1

Rödlök

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1

Koriander

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1

Vatten* (steg 2)

2

Vetemjöl (steg 4)

1

Ägg (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)620 kcal
Energi (kJ)2595 kJ
Fett18.6 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater77 g
varav socker14.1 g
Protein36.1 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P]  med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene. 

Blanda aprikosyoghurt
2

Under tiden, blanda yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. 

Tillsätt lök och tomat
3

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Grovhacka tomat.

Plocka korianderblad.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor. 

Tillsätt lök och tomat på plåten med när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Blanda och rosta allt i resterande 10 min.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko, sesamfrön och Curry-On i en tredje djup tallrik.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Vänd fisk först i mjöl, sen ägg och till sist i pankomix. 

TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över den till en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp currypanerad sej och rostade grönsaker på tallrikar. 

Ringla aprikosyoghurt över grönsakerna och servera resten vid sidan av. 

Garnera med chili och korianderblad. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.