Millionbøf är en känd familjerätt och finns på listan över favoriträtter hos många barn och vuxna i Danmark. Vår variant innehåller nötfärs, morot, zucchini och massor av underbara kryddor. Vi serverar vår 'millionbøf'-gryta med krämig potatismos, och en spännande rödbetsrelish med rödlök och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödbeta
250
Nötfärs
1
Rödlök
1
Morot
½
Zucchini
4
Köttbuljong
½
Tomatpuré
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
½
Bladpersilja
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500
Potatis
½
Smör (steg 1)
3
Mjölk (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Vatten (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Socker (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
½
Vetemjöl (steg 5)
½
Salt (steg 5)
2
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatisen tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], smör [1/2 msk | 1 msk] och salt [½ tsk | 1 tsk] i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
Medan potatis kokar, skär rödlök i tunna skivor. Riv rödbeta (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av rödlöken med salt [1/4 tsk |1/2 tsk] tills mjuk, 2-3 min.
Rör i rödbeta, balsamvinäger, vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills rödbeta är mjuk och sås reducerad, 5-6 min, rör då och då.
Lägg över relish till en skål och ställ åt sidan tills servering.
Under tiden, riv zucchini [1/2 st, 2P] grovt.
Riv morot (oskalad) grovt.
Plocka persiljeblad [1/2 påse, 2P].
Torka av stekpannan och hetta upp den igen med olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.
Stek nötfärs och resterande rödlök i 4-5 min, tills brynt.
Rör i morot, zucchini, Mamas favorit, sojasås och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud i ytterligare 2-3 min, tills grönsaker har mjuknat något.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Medan färsen steks, vispa ihop vatten [2 dl |4 dl], köttbuljong, salt [1/2 tsk |1 tsk] och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i en kanna, tills klumpfri.
Rör i mixen i stekpannan och sjud i 5-6 min, tills tjocknad. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatismos på tallrikar.
Toppa med 'millionbøf'-gryta och rödbetsrelish.
Garnera med persiljeblad.