Danska krebinetter och persiljesås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danska krebinetter och persiljesås

Danska krebinetter och persiljesås

med dillpotatis och äppelsallad

Krebinetter är äkta ”hyggemat” från vårt grannland och kan beskrivas som en typ av pannbiff gjord på fläskkött. I dagens recept serverar vi dem med persiljesås, som också är en klassiker i det danska köket. Vi kokar också dillpotatis med smör och gör en fräsch sallad med morot, äpple och spenat.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Dill

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Äpple

1 st

Morot

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4070 kJ
Energi (kcal)973 kcal
Fett61.5 g
varav mättat26 g
Kolhydrater68.4 g
varav socker17 g
Protein34.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Finhacka dill.

Häll av vattnet och blanda potatis med smör [1 msk | 2 msk], dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i kastrullen.

Sätt åt sidan under lock.

Forma krebinetter
2

Lägg panko i en djup tallrik.

Blanda färs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.

Forma färs till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Vänd i panko och ställ åt sidan på en tallrik.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skölj spenat.

Blanda äpple, morot, spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Stek krebinetter
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek krebinetter i 4–5 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Under tiden, finhacka persilja.

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa peppar och persilja.

Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp krebinetter, potatis, sallad och sås på tallrikar.