Krebinetter är äkta ”hyggemat” från vårt grannland och kan beskrivas som en typ av pannbiff gjord på fläskkött. I dagens recept serverar vi dem med persiljesås, som också är en klassiker i det danska köket. Vi kokar också dillpotatis med smör och gör en fräsch sallad med morot, äpple och spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Dill
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Vitlöksflörter
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Äpple
1 st
Morot
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Finhacka dill.
Häll av vattnet och blanda potatis med smör [1 msk | 2 msk], dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i kastrullen.
Sätt åt sidan under lock.
Lägg panko i en djup tallrik.
Blanda färs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Forma färs till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Vänd i panko och ställ åt sidan på en tallrik.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skölj spenat.
Blanda äpple, morot, spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek krebinetter i 4–5 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka persilja.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa peppar och persilja.
Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.
Lägg upp krebinetter, potatis, sallad och sås på tallrikar.