Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i både dill och citron! Vi serverar den med hemgjorda, krispiga pommes, en god tomatsallad och krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Gråsej
1
Dill
500
Potatis
½
Ekologisk citron
1
Vitlöksklyfta
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Tomat
60
Salladsmix
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2 pers] , och skär citronen i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2 pers], citronzest, vitlök och lite olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Dutta fisken torr med hushållspapper, och placera på en ny plåt med bakplåtspapper. Strö pankomix över fisken, och tryck till så den fastnar. OBS: En del av pankomixen kommer att trilla av när det bakas, men det använder vi senare.
Sätt in fisken i ugnen när det återstår 10 min av pommes baktid. Fisken tillagas i 6-10 min, eller tills den är gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Grovhacka tomat. Skölj salladsmix. Blanda lite olivolja, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt tomat och salladsmix. Vänd salladen precis innan servering, så att den håller sig krispig.
Lägg upp dill- och citronpanerad sej, pommes och sallad på tallrikar. Strö över kvarvarande pankomix från plåten och servera majonnäs vid sidan av.