Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo. Låt oss presentera kvällens meny som bjuder på dillpanerad torsk, hemgjorda pommes, och en fantastisk äppelsallad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500 g
Potatis
1 portionspåse
Dill
1 st
Citron
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Äpple
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
2 msk
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis (oskalad) till 1 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.
Finhacka dill. Riv en nypa citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], citronzest, vitlök och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål, och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Torka av fisken med hushållspapper och placera den på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men den använder vi senare.
När det återstår 10 min av pommes tillagningstid, sätt in fisken i mitten av ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt.
Halvera äpple, kärna ur, och skär i tunna skivor. Finhacka persilja. Blanda kålmix, en skvätt olivolja*, en skvätt citronjuice, och en nypa salt* och massera kål i 30 sek, tills mör. Tillsätt äpple, persilja och solroskärnor och blanda väl. TIPS: Tillsätt senap om du tycker om det.
Lägg upp dillpanerad torsk, pommes och kålsallad på tallrikar. Strö över resterande paneringen från plåten, och servera med majonnäs vid sidan av.