Njut av havets läckra smaker med vårt recept på dillpanerad kolja, där den stekta fisken får sällskap av krispiga pommes och en enkel tomatsallad. En klick remouladsås och citron att pressa över fulländar denna goda middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
2 st
Palsternacka
2 g
Citronpeppar
1 portionspåse
Dill
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
1 st
Sallad
1 st
Tomat
1 st
Citron
75 g
Remouladsås
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, citronpeppar och salt. Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Finhacka dill.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och dill i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.
Under tiden, grovhacka tomat.
Ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.
Blanda sallad, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skär citron i klyftor.
Lägg upp pommes, fisk och sallad på tallrikar.
Servera med en klick remouladsås och citronklyftor.