Dillpanerad kolja och citronpepparpommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanerad kolja och citronpepparpommes

Dillpanerad kolja och citronpepparpommes

med krämig remouladsås och tomatsallad

Njut av havets läckra smaker med vårt recept på dillpanerad kolja, där den stekta fisken får sällskap av krispiga pommes och en enkel tomatsallad. En klick remouladsås och citron att pressa över fulländar denna goda middag.

Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Palsternacka

2 g

Citronpeppar

1 portionspåse

Dill

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 st

Sallad

1 st

Tomat

1 st

Citron

75 g

Remouladsås

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2936 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett26.6 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater75 g
varav socker17.4 g
Protein43.2 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, citronpeppar och salt. Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera fisk
2

Finhacka dill.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och dill i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.

Blanda sallad
4

Under tiden, grovhacka tomat.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.

Blanda sallad, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Skär citron
5

Skär citron i klyftor.

Servera
6

Lägg upp pommes, fisk och sallad på tallrikar.

Servera med en klick remouladsås och citronklyftor.