Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och aioli. Låt oss presentera kvällens meny som bjuder på dillpanerad torsk, hemgjorda pommes, och en fantastisk äppelsallad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500 g
Potatis
1 portionspåse
Dill
1 st
Citron
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Äpple
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
2 msk
Olivolja (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuk.
Under tiden, finhacka dill.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda dill, panko, citronsaft [1 msk | 2 msk] och olivolja [2 msk | 4 msk] i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Torka av fisken med hushållspapper, krydda med en nypa salt och placera på en tallrik.
Toppa med pankoblandning och pressa den mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar.
När det återstår 10 min av pommes tillagningstid, sätt in fisken och resterande panering på andra sidan av plåten.
Baka i 10-12 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, halvera och skär äpple i tunna skivor.
Blanda kål, en skvätt citronsaft och en nypa salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Massera spetskål i 30 sek, eller tills något mjukare.
Rör i honung- och senapsdressing och äpple.
Lägg upp dillpanerad torsk, klyftpotatis och äppelsallad på tallrikar.
Strö tranbär över salladen.
Strö över resterande paneringen från plåten, och servera med aioli.