Kebabtallrik är en klassiker på många svenska pizzerior. Vår lättlagda version görs med vegokebab och härliga färska grönsaker. Vi bygger vår tallrik med gyllenrostade pommes i botten och tillsätter sedan grekisk sallad och vegokebab som stekts med lök och vår egen kryddblandning Panamat. Självklart toppar vi kvällens middag med en krämig vitlökssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
4 g
Souvlaki-kryddmix
500 g
Potatis
½ st
Vitlöksklyfta
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Sallad
37.5 g
Rädisor
1 st
Lök
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, gräddfil och majonnäs i en liten skål.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Ansa sallad och separera och finhacka salladsbladen.
Grovhacka tomat och gurka.
Skär rädisor i tunna skivor.
Smula salladsost.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek vegokebab och lök med Panamat, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta.
Blanda sallad, tomat, salladsost, rädisor, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering.
Lägg upp pommes på tallrikar och toppa med sallad och vegokebab.
Ringla över vitlökssås.