Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig. Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Vi kryddar lax med vår egen ljuvliga kryddblandning som vi kallar Dukkah-njuta, och steker den sen till perfektion. Fantastiskt tillbehör är citron-pärlcouscous med tranbär, vitlök, tomat och spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Vitlöksflörter
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
7.5 g
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
2 st
Tomat
½ st
Citron
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Smör (steg 3)
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsk | ½ tsk].
Tillsätt pärlcouscous, tranbär och Vitlöksflörter, sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och Dukkah-njuta [½ påse, 2P].
Stek lax med skinnsidan ner i 3-4 min.
Vänd laxen och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda färdig pärlcouscous med citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], smör [2 msk | 4 msk], tomat och spenat i kastrullen.
Lägg upp pärlcouscous och lax i skålar.
Toppa med yoghurt.