Dukkah är en egyptisk kryddblandning som ger fantastisk smak till grillosten som spelar huvudrollen i kvällens vegetariska middag. Vi använder den i en panering tillsammans med panko och hackade pistagenötter och ugnssteker osten till gyllene perfektion medan vi rostar klyftpotatis och blandar en tomatsallad med rädisor och salladsmix. Sedan serverar vi middagen med en krämig gräslöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 portionspåse
Gräslök
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
60 g
Salladsmix
1 st
Tomat
75 g
Rädisor
7.5 g
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
15 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda gräslök, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Finhacka pistagenötter.
Skär grillost i 1 cm tjocka skivor (3 per person).
Lägg mjöl [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda pistagenötter, Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], panko, olivolja [1 msk | 2 msk] och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
TIPS: Ju finare du hackar pistagenötterna, desto lättare fastnar de på osten.
Placera grillost på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid.
Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.
Under tiden, skölj salladsmix.
Grovhacka tomat.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda salladsmix, tomat, rädisor, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp grillost, sallad och klyftpotatis på tallrikar.
Servera med en klick gräslöksyoghurt.