Dukkah- och pistagepanerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkah- och pistagepanerad grillost

Dukkah- och pistagepanerad grillost

med gräslöksyoghurt och tomatsallad

Dukkah är en egyptisk kryddblandning som ger fantastisk smak till grillosten som spelar huvudrollen i kvällens vegetariska middag. Vi använder den i en panering tillsammans med panko och hackade pistagenötter och ugnssteker osten till gyllene perfektion medan vi rostar klyftpotatis och blandar en tomatsallad med rädisor och salladsmix. Sedan serverar vi middagen med en krämig gräslöksyoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sesam
Senap
Nötter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Gräslök

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

60 g

Salladsmix

1 st

Tomat

75 g

Rädisor

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

15 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3778 kJ
Energi (kcal)903 kcal
Fett52.3 g
varav mättat27.9 g
Kolhydrater73.4 g
varav socker10.4 g
Protein40.7 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda yoghurt
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda gräslök, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Panera grillost
3

Finhacka pistagenötter.

Skär grillost i 1 cm tjocka skivor (3 per person).

Lägg mjöl [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda pistagenötter, Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], panko, olivolja [1 msk | 2 msk] och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

TIPS: Ju finare du hackar pistagenötterna, desto lättare fastnar de på osten.

Ugnsstek grillost
4

Placera grillost på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid.

Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Grovhacka tomat.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda salladsmix, tomat, rädisor, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp grillost, sallad och klyftpotatis på tallrikar.

Servera med en klick gräslöksyoghurt.