Hugg in på en orientalisk smakexplosion till middag och unna dig variation i matlagningen. Krydda din fläskytterfilé med välsmakande rostad nötblandning och känn aromerna sprida sig i köket när du steker. Uppdatera din bulgur med söta tranbär och skapa kontrast med syrligt picklad lök. Klicka över en len persiljedressing och vi lovar att du kommer njuta av varenda fullassad gaffel.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
4
Kycklingbuljong
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
40
Tranbär
1
Rödlök
25
Vitvinsvinäger
15
Dukkah
300
Fläskkotlett hel
Gurka
1
Gurka, piccolo
1
Bladpersilja
75
Gräddfil
Socker
3
Vatten
Riv oskalad morot. Koka upp vatten* ( se ingredienslistan) och kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Rör ner tranbär och morot, sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå i 12-15 min, eller tills servering.
Skiva rödlök tunt. Lägg rödlöksskivorna i en skål och tillsätt vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa socker* och salt*. Rör om och ställ åt sidan.
Dela fläskköttet så att du får en kotlett per person. Blanda en skvätt olivolja* med en nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Häll dukkah i ytterligare en tallrik. Vänd köttet först i oljan och sedan i dukkahn. Pressa gärna så att kryddorna fastnar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Grovhacka gurka och persilja. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och hälften av persiljan i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Häll av lagen från den picklade löken. Skär köttet i tunna skivor. Fördela tranbärsbulgur och dukkahkryddat fläskkött mellan era tallrikar. Toppa med picklad lök och gurka och garnera med persilja. Servera med persiljedressing vid sidan av.