Påskig prosciuttocrostini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Påskig prosciuttocrostini

Påskig prosciuttocrostini

Sharingrätt | med mozzarella och honung

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Crostini passar perfekt som tillbehör eller smarrig förrätt och du gör enkelt din egen variant på rostad baguette. Vi toppar med prosciutto, mozzarella, honung och färsk basilika och njuter av varenda tugga!

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

50 g

Prosciutto

25 g

Honung

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1779 kJ
Energi (kcal)425 kcal
Fett19 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater42.1 g
varav socker12.8 g
Protein21.8 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Skär baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär baguette i 6 skivor på diagonalen.

Rosta baguette
2

Placera brödskivor på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Grädda i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och rostade.

Förbered topping
3

Halvera prosciuttobitar.

Grovhacka basilika.

Häll av mozzarella och skär den i 6 bitar.

Servera
4

Toppa crostini med mozzarella och prosciutto, ringla över honung och garnera med basilika.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.