”Elote”-majsdipp med tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
”Elote”-majsdipp med tortillachips

”Elote”-majsdipp med tortillachips

Sharingrätt | med salladsost och koriander

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Elote är namnet på en klassisk mexikansk streetstyledipp med majs. Vår krämiga version innehåller majonnäs, gräddfil och koriander och vi serverar den toppad med salladsost. Med krispiga tortillachips som tillbehör är det bara att hugga in och njuta!

Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Majs

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 g

Chiliflakes

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3227 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett44.9 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater72.5 g
varav socker11.9 g
Protein17.1 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek majs
1

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 6–7 min, eller tills lätt brynt. Krydda med salt.

Förbered grönsaker
2

Finhacka koriander.

Skär lime i klyftor.

Smula salladsost.

Blanda majsdipp
3

Blanda majonnäs, gräddfil, chiliflakes, hälften av koriandern, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt en generös skvätt limesaft och majs och vänd runt.

Servera
4

Toppa majsdipp med salladsost och resterande koriander.

Servera med limeklyftor och tortillachips.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image