.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
Fläskkotlett hel
1
Majs
1
Röd paprika
1
Rödlök
½
Zucchini
2
Vitlöksklyfta
1
Lime
4
Hello Mexico kryddmix
75
Crème fraiche
1.33
Smör
Sätt ugnen på 200°C. Dela lime i klyftor. Häll av majsen i en sil. Skär paprika i 2 cm breda skivor. Dela rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär zucchini i 1 cm tjocka stavar. Finhacka vitlök.
Blanda paprika, lök och zucchini tillsammans med en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i stor bunke. Placera grönsakerna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 20-25 min.
Smält smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Häll i jasminris, kallt vatten* (se ingredienslistan), och en nypa salt* i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme när vattnet börjar koka. Låt riset sedan sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den har fått färg, 5-6 min. Sätt majsen åt sidan i en skål. Dela fläskkotlett i 1 cm breda strimlor. Blanda kotlettstrimlorna tillsammans med Hello Mexico kryddmixen, en skvätt olivolja*, en stor nypa salt* och peppar* i en bunke. TIPS: Täck stekpannan med lock om majskärnorna börjar poppa!
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme när riset har 5 min kvar att koka. Stek kotlettstrimlorna tills de är genomstekta, 3-4 min. VIKTIGT: Kotlettsstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Bryn kotlettstrimlorna i omgångar om det är för lite plats i stekpannan.
Fördela vitlöksriset i djupa skålar. Toppa med kotlettstrimlor, ugnsbakade grönsaker och rostad majs. Servera med en klick crème fraiche och limeklyfta.