Du kommer slippa disken för denna chili con carne kommer få varenda familjemedlem att slicka tallrikarna rena. Mustig och tomatig sås serveras med ris, uppfriskande gräddfil och koriander och kommer helt klart bli familjens nya favorit.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
100
Basmatiris
1
Lök
1
Röd paprika
1
Kidneybönor
250
Nötfärs
4
Hello Mexico kryddmix
1
Krossade tomater
25
Ketchup
4
Grönsaksbuljong
1
Lime
75
Gräddfil
¼
Salt
2
Vatten
Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka koriander. Finhacka lök. Kärna ur och finhacka paprika. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt nötfärs, Hello Mexico kryddmix och smaksätt med en nypa peppar* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Stek tills färsen är klar och har fått färg i 3-4 min, rör regelbundet. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Sänk till medelvärme och tillsätt paprika till färsen. Rör om och stek i ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, kidneybönor och hälften av koriandern. Koka upp under regelbunden omrörning. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 5 min. TIPS: Har du tid - låt den sjuda 10 min extra.
Dela lime i klyftor.
Fördela riset mellan era tallrikar och sleva över familjens chili con carne. Toppa med en klick gräddfil och garnera med resterande koriander.