En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor och rödlök. Serveras med läckert vitlöksris, mild mozarella og koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Köttbuljong
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rödlök
½ paket
Svarta bönor
250 g
Nötfärs
5 g
Tex-Mex
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1 g
Chiliflakes
1 burk
Majs
½ burk
Tomatpuré
50 g
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och lite smör* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6dl], och salt* [1/4 tsp | 1/2 tsp], och koka upp. Sjud på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Häll av majs.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök, nötfärs och Tex-Mex i 2-3 min, eller tills färsen har fått färg. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt svarta bönor [1/2 paket 2P], majs, köttbuljong och krossade tomater i stekpannan. Sjud i 12-15 min. Krydda med salt* och peppar*.
Grovhacka koriander.
Servera ris och chili con carne i skålar. Toppa med mozzarella och koriander.