Family chili con carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Family chili con carne

Family chili con carne

with corn and garlic rice

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor och rödlök. Serveras med läckert vitlöksris, mild mozarella og koriander.

Taggar:
Barnvänlig
Stark
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Köttbuljong

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rödlök

½ paket

Svarta bönor

250 g

Nötfärs

5 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 g

Chiliflakes

1 burk

Majs

½ burk

Tomatpuré

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3791 kJ
Energi (kcal)906 kcal
Fett33.9 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater95.3 g
varav socker30.7 g
Protein48.9 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och lite smör* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6dl], och salt* [1/4 tsp | 1/2 tsp], och koka upp. Sjud på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Häll av majs.

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök, nötfärs och Tex-Mex i 2-3 min, eller tills färsen har fått färg. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka chili con carne
4

Tillsätt svarta bönor [1/2 paket 2P], majs, köttbuljong och krossade tomater i stekpannan. Sjud i 12-15 min. Krydda med salt* och peppar*.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Servera ris och chili con carne i skålar. Toppa med mozzarella och koriander.