Har du aldrig hört om Caserecce? Det är en rörformad pasta, som tack vare sin form är känd för att vara en riktig såstjuv! Och tro oss, ni kommer att sluka varenda droppe av den fantastiska tomatsåsen som är späckad med underbara ingredienser i olika färger, och av olika konsistenser. Matig bacon, krispig rostad zucchini och paprika, och givetvis toppar vi med en härlig ost som smälter ner i såsen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
½
Zucchini
1
Röd paprika
1
Rödlök
140
Bacon, tärnad
250
Casarecce
2
Vitlöksklyfta
4
Kycklingbuljong
1
Krossade tomater
20
Finriven ost
Socker
Smör
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm tunna skivor. Kärna ur paprika och skär i 1 cm strimlor. Skär rödlök i 2-3 cm breda klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt täckt med bakpapper. Ringla över olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Vänd, sprid ut och rosta grönsakerna i 25-30 min.
Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det är 15 min kvar av grönsakernas tillagningstid. Stek vitlök och bacon i 3-4 min. TIPS: Baconen ska inte bli krispig.
Tillsätt krossade tomater, buljong, Panamat, och en skvätt vatten*. Krydda med en nypa socker*, salt* och peppar*. Rör i en klick smör* och låt sjuda medan grönsakerna rostas och pastan kokas (steg 5).
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över en skvätt olivolja*. TIPS: Olivolja gör att pastan inte klistrar ihop.
Blanda ner rostade grönsaker i såsen. Servera pasta i djupa skålar och toppa med bacon- och tomatsås. Strö över riven ost.