Fiskgratäng på sej och potatis- och ostmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fiskgratäng på sej och potatis- och ostmos

Fiskgratäng på sej och potatis- och ostmos

med dillsås och grönsallad

Djupdyk i ett hav av smaker med vår fiskgratäng på sej och krämigt potatismos med ost, en härlig rätt som är både smarrig och lättlagad. Gratängen toppas med en god dillsås och vi serverar den med en enkel grönsallad med morot.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Fisk
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Morot

60 g

Salladsmix

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Smör till sås

1 msk

Mjöl till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3107 kJ
Energi (kcal)743 kcal
Fett41.1 g
varav mättat24.1 g
Kolhydrater63.1 g
varav socker11.9 g
Protein34.7 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt, riven ost och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka dill.

Halvera citron.

Laga sås
3

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt mjöl och stek i 1 min.

Tillsätt matlagningsgrädde, salt, vatten och grönsaksbuljong och sjud i 2–3 min, tills tjocknat.

Ta av från värme och rör ner dill och en skvätt citronsaft.

Ugnsbaka fisk
4

Bre ut mos i kanterna på en ugnsform.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. Placera den i mitten på ugnsformen.

Häll dillsås över fisk och tillaga i ugnen i 10–12, tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj salladsmix.

Vänd ner salladsmix och morot i skålen med dressing.

Servera
6

Lägg upp fiskgratäng på tallrikar.

Servera sallad i skålar vid sidan av.