Fiskgryta på gråsej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fiskgryta på gråsej

Fiskgryta på gråsej

med stenugnsbakad baguette

Null

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

Gråsej

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Zucchini

1

Morot

1

Basilika

1

Kikärtor

1

Krossade tomater

1

Citron

½

Baguette

2

Baharat kryddmix

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)122 kcal
Energi (kJ)510 kJ
Fett3.22 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater13 g
varav socker0.7 g
Protein7.02 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och skär rödlök i tunna skivor. Finhacka vitlök. Halvera courgette på längden. Skala morot. Tärna courgette och morot i 1x1 cm stora kuber. Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna eller stor kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök, vitlök, courgette, morot och baharat kryddmix.Fräs grönsakerna under regelbunden omrörning tills de har mjuknat, 5-6 min. 

2

Rensa och skölj kikärtor i en sil. Lägg ner kikärtorna i stekpannan.

3

Häll hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Låt sjuda i ca 5 min.

4

Grovhacka basilika, spara några blad till servering. Dela gråsejfiléer i 2 cm breda bitar. Lägg bitarna i grytan och låt sjuda i 8-10 min. Tillsätt hackad basilikaVIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och vitt.

5

Baka brödet i 7-8 min i ugnen medan grytan sjuder. Dela citron i klyftor. Smaksätt grytan med lite citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

6

Servera grytan i djupa skålar med basilikablad och smaksätt med resterande citronklyftor