topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskfärs-teriyaki

Fläskfärs-teriyaki

med ingefärsris och sesamstekta grönsaker

I kväll lagar vi förföriskt god fläskfärs med teriyakismak – en middag med inspiration från asiatisk matlagning. Vi steker färsen med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Sedan serverar vi vår fläskfärs-teriyaki med sesamstekta grönsaker och fluffigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

200 g

Wokmix

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Ingefära

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Salladslök

250 g

Fläskfärs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4104 kJ
Energi (kcal)981 kcal
Fett63 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker14.7 g
Protein29.2 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1–2 min, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.  

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek wokmix, vitlök, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.

Ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Stek färs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. 

Stek fläskfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Rör ner teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk] i pannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Fluffa upp ris med en gaffel.

Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.