I kväll lagar vi god fläskfärs med teriyakismak – en middag med inspiration från asiatisk matlagning. Vi steker färsen med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Sedan serverar vi vår fläskfärs-teriyaki med sesamstekta grönsaker och fluffigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Fläskfärs
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
200 g
Wokmix
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
1 st
Salladslök
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Vatten till sås
Riv ingefära (oskalad) fint.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek wokmix, vitlök, sesamfrön, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.
Ställ åt sidan på en tallrik tills servering.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fläskfärs i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör ner teriyakisås och vatten i pannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Fluffa upp ris med en gaffel.
Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.