topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskfärs-teriyaki

Fläskfärs-teriyaki

med ingefärsris och sesamstekta grönsaker

I kväll lagar vi god fläskfärs med teriyakismak – en middag med inspiration från asiatisk matlagning. Vi steker färsen med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Sedan serverar vi vår fläskfärs-teriyaki med sesamstekta grönsaker och fluffigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Fläskfärs

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

200 g

Wokmix

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4130 kJ
Energi (kcal)987 kcal
Fett64.2 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker15 g
Protein29.6 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek wokmix, vitlök, sesamfrön, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.

Ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Stek färs
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fläskfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Rör ner teriyakisås och vatten i pannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Fluffa upp ris med en gaffel.

Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.