topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskgryta

Fläskgryta

med vildris, paprika och kruspersilja

Idag lagar vi en supergod fläskgryta med paprika, vitlök, rödlök och morot. Grytan blir fyllig av grädde, och får utsökt smak av vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi serverar grytan med kokt vildris och garnerar med persilja.

Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

300

Fläskytterfilé

4

Grönsaksbuljong

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

¼

Tomatpuré

2

Tomat

1

Timjan

1

Chiliflakes

1

Kruspersilja

150

Basmati vildris

1

Paprika

1

Morot

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)651 kcal
Energi (kJ)2723 kJ
Fett18.48 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater78.03 g
varav socker17.6 g
Protein42.29 g
Salt2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vildris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering.

Förbered grönsaker
2

Kärna ur och skär paprika i ½ cm tunna skivor. Tärna morot (oskalad) i 1 cm små bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär kött i 1 cm tjocka skivor på en separat skärbräda.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 1-2 min på varje sida tills gyllene och genomstekta. Lägg över till en tallrik och ställ åt sidan. Sänk till medelhög värme och hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Stek lök, vitlök och Ay Cajun-ba i 1-2 min. Tillsätt paprika och morot och stek i 5-6 min.

Stek grönsaker
4

Tärna tomat i små bitar. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar] och finhacka persilja. Rör i matlagningsgrädde [½ paket, 2P], grönsaksbuljong, tomatpuré [½ msk | 1 msk], tomat och timjanblad i stekpannan. Sjud i 2-3 min tills grädden tjocknar. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock. 

Tillsätt kött
5

Rör ner kött i stekpannan tills det är uppvärmt, 30 s-1 min. Krydda med salt* och en generös nypa peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili flakes om du tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris på tallrikar, toppa med fläskgryta, och garnera med persilja.