Idag lagar vi en supergod fläskgryta med paprika, vitlök, rödlök och morot. Grytan blir fyllig av grädde, och får utsökt smak av vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi serverar grytan med kokt vildris och garnerar med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
300
Fläskytterfilé
4
Grönsaksbuljong
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
¼
Tomatpuré
2
Tomat
1
Timjan
1
Chiliflakes
1
Kruspersilja
150
Basmati vildris
1
Paprika
1
Morot
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering.
Kärna ur och skär paprika i ½ cm tunna skivor. Tärna morot (oskalad) i 1 cm små bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär kött i 1 cm tjocka skivor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 1-2 min på varje sida tills gyllene och genomstekta. Lägg över till en tallrik och ställ åt sidan. Sänk till medelhög värme och hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Stek lök, vitlök och Ay Cajun-ba i 1-2 min. Tillsätt paprika och morot och stek i 5-6 min.
Tärna tomat i små bitar. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar] och finhacka persilja. Rör i matlagningsgrädde [½ paket, 2P], grönsaksbuljong, tomatpuré [½ msk | 1 msk], tomat och timjanblad i stekpannan. Sjud i 2-3 min tills grädden tjocknar. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Rör ner kött i stekpannan tills det är uppvärmt, 30 s-1 min. Krydda med salt* och en generös nypa peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili flakes om du tycker om stark mat.
Lägg upp ris på tallrikar, toppa med fläskgryta, och garnera med persilja.