Fläskkotlett i citron- och basilikasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkotlett i citron- och basilikasås

Fläskkotlett i citron- och basilikasås

med vispad ricotta och rostade tomater

Kvällens kulinariska upplevelse är inspirerad av Medelhavets läckra smaker och passar hela familjen. Vi bryner fläskkotlett och ugnssteker samtidigt pommes som får smak av citronpeppar och toppas med riven ost. Köttet får sällskap av en smakrik citronsås med basilika, vitlök och smör. Ricotta får en luftig och härlig konsistens av att vispas tillsammans med olivolja och mjölk och ostens syrlighet passar perfekt ihop med söta, ugnsrostade tomater med balsamvinäger.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Medelhavets Pärla

500 g

Potatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Citronpeppar

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

½ st

Citron

½ st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Mjölk (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2703 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett31.2 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater54.7 g
varav socker9 g
Protein39.5 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och citronpeppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Grovhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, basilika och vitlök i en liten skål och ställ åt sidan.

Vispa ricotta
3

Blanda ricotta, olivolja [1/2 msk | 1 msk], mjölk [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vispa ricotta tills slät och ställ åt sidan.

När det återstår 20 min av potatisens tillagningstid, placera tomat på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk].

Rosta i ugnen i 15–20 min, tills mjuka.

Stek kött
4

När det återstår 10 min av potatisens och tomaternas tillagningstid, krydda kött med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Medelhavets Pärla.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min på ena sidan, eller tills gyllene.

Vänd och tillsätt citronsås och smör [1 msk | 2 msk].

Stek i ytterligare 1–2 min, tills genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt ost
5

Vänd pommes med finriven ost precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes och kött på tallrikar.

Lägg upp en klick ricotta på tallrikarna och bre ut den med baksidan av en sked.

Toppa ricotta med rostade tomater.

Servera med citronsås.