Kvällens kulinariska upplevelse är inspirerad av Medelhavets läckra smaker och passar hela familjen. Vi bryner fläskkotlett och ugnssteker samtidigt pommes som får smak av citronpeppar och toppas med riven ost. Köttet får sällskap av en smakrik citronsås med basilika, vitlök och smör. Ricotta får en luftig och härlig konsistens av att vispas tillsammans med olivolja och mjölk och ostens syrlighet passar perfekt ihop med söta, ugnsrostade tomater med balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
4 g
Medelhavets Pärla
500 g
Potatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 g
Citronpeppar
2 st
Tomat
1 portionspåse
Basilika
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
½ st
Citron
½ st
Vitlöksklyfta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Mjölk (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och citronpeppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, grovhacka tomat.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Grovhacka basilikablad.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, basilika och vitlök i en liten skål och ställ åt sidan.
Blanda ricotta, olivolja [1/2 msk | 1 msk], mjölk [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vispa ricotta tills slät och ställ åt sidan.
När det återstår 20 min av potatisens tillagningstid, placera tomat på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk].
Rosta i ugnen i 15–20 min, tills mjuka.
När det återstår 10 min av potatisens och tomaternas tillagningstid, krydda kött med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Medelhavets Pärla.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1–2 min på ena sidan, eller tills gyllene.
Vänd och tillsätt citronsås och smör [1 msk | 2 msk].
Stek i ytterligare 1–2 min, tills genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Vänd pommes med finriven ost precis innan servering.
Lägg upp pommes och kött på tallrikar.
Lägg upp en klick ricotta på tallrikarna och bre ut den med baksidan av en sked.
Toppa ricotta med rostade tomater.
Servera med citronsås.