Att servera panerat kött gör att middagen känns lite extra lyxig, även om det bara är en vardagskväll. I dag står fläskkotlett på menyn, och vi kryddar den klassiska paneringen på mjöl, ägg och panko med citronpeppar. Vi serverar köttet med rostad rosmarinspotatis som får sällskap av schalottenlök i ugnen, och en spännande coleslaw med rotselleri och äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
2 g
Citronpeppar
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Schalottenlök
½ st
Rosmarin
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Finhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P].
Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rosmarin och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skala rotselleri och riv rotselleri och äpple grovt.
Grovhacka persilja.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Blanda äpple, persilja och rotselleri i en stor skål och ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och citronpeppar i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över på en tallrik.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillsätt schalottenlök på plåten och vänd runt. Rosta resterande tid.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
TIPS: Stek i omgångar om köttet inte får plats.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Rör ner crème fraiche, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och senap i skålen med rotselleri och äpple precis innan servering.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] på plåten med färdigrostade potatis och vänd runt tills smöret smälter.
Lägg upp potatis och kött på tallrikar.
Servera med rotsellerislaw.