Fläskkotlett i citronpepparpanering
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkotlett i citronpepparpanering

Fläskkotlett i citronpepparpanering

med rotsellerislaw och rostad potatis

Att servera panerat kött gör att middagen känns lite extra lyxig, även om det bara är en vardagskväll. I dag står fläskkotlett på menyn, och vi kryddar den klassiska paneringen på mjöl, ägg och panko med citronpeppar. Vi serverar köttet med rostad rosmarinspotatis som får sällskap av schalottenlök i ugnen, och en spännande coleslaw med rotselleri och äpple.

Allergener:
Selleri
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

2 g

Citronpeppar

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

½ st

Rosmarin

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3668 kJ
Energi (kcal)877 kcal
Fett46.6 g
varav mättat17.8 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker14.6 g
Protein39.7 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Finhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P].

Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rosmarin och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skala rotselleri och riv rotselleri och äpple grovt.

Grovhacka persilja.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda äpple, persilja och rotselleri i en stor skål och ställ åt sidan.

Panera kött
3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och citronpeppar i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över på en tallrik.

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillsätt schalottenlök på plåten och vänd runt. Rosta resterande tid.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

TIPS: Stek i omgångar om köttet inte får plats.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör rotsellerislaw
5

Rör ner crème fraiche, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och senap i skålen med rotselleri och äpple precis innan servering.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] på plåten med färdigrostade potatis och vänd runt tills smöret smälter.

Servera
6

Lägg upp potatis och kött på tallrikar.

Servera med rotsellerislaw.