Det behöver inte ta lång tid att svänga ihop en riktigt god middag. Det här är ett supersnabbt recept, så att du kan servera maten på nolltid. Vår förkokta potatis blir klar på några minuter medan vi blandar en syrlig sallad på äpple, gurka, lime och dill. Sist men inte minst steker vi fläskkotlett som sedan får sjuda i en krämig gräddsås med citronpeppar. Sedan är det bara att sätta sig till bords!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Äpple
1 st
Gurka
1 portionspåse
Dill
2 g
Citronpeppar
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Småpotatis, förkokt
½ st
Lime
1 msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarma.
Häll av potatis och lägg tillbaka i kastrullen.
Vänd ner smör [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sätt åt sidan under lock.
Under tiden, halvera och kärna ur äpple.
Grovhacka äpple och gurka.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Tillsätt gurka, äpple, limesaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Riv dill grovt, lägg i den i skålen och vänd runt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kött och krydda varje sida med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sänk till medelvärme och tillsätt citronpeppar, kycklingbuljong, matlagningsgrädde och vatten [1/2 dl | 1 dl].
Rör om och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp potatis, kött och äppelsallad på tallrikar.
Toppa kött med sås.