Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé, som först steks, och sen blandas med en underbar sås med champinjoner och grädde. Klassiska tillbehör är kokt potatis, gurka och lingonsylt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300 g
Fläskytterfilé
2 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Gurka
200 g
Champinjoner
50 g
Lingonsylt
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
2 msk
Smör till potatis
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Grovhacka svamp.
Skär gurka i tunna skivor, lägg över dem i en stor skål och krydda med en nypa salt och peppar.
Finhacka persilja.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.
Lägg över till en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Stek kött i omgångar vid behov.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills gyllene.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, vatten, salt och generöst med peppar. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat.
Tillsätt kött till såsen och smaka av med salt och peppar.
Rör ner smör och persilja till potatis precis innan servering.
Lägg upp potatis, kött och gurka på tallrikar.
Toppa kött med svampsås och garnera med persilja.
Servera med lingonsylt.