topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkött i svampsås

Fläskkött i svampsås

med kokt potatis och lingonsylt

Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé, som först steks, och sen blandas med en underbar sås med champinjoner och grädde. Klassiska tillbehör är kokt potatis, gurka och lingonsylt.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Snabb
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300 g

Fläskytterfilé

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Gurka

200 g

Champinjoner

50 g

Lingonsylt

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Smör till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2855 kJ
Energi (kcal)682 kcal
Fett35.6 g
varav mättat17 g
Kolhydrater51.7 g
varav socker19 g
Protein39 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka svamp.

Skär gurka i tunna skivor, lägg över dem i en stor skål och krydda med en nypa salt och peppar.

Finhacka persilja.

Stek kött
3

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.

Lägg över till en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Stek kött i omgångar vid behov.

Koka svampsås
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills gyllene.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, vatten, salt och generöst med peppar. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat.

Tillsätt kött
5

Tillsätt kött till såsen och smaka av med salt och peppar.

Rör ner smör och persilja till potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och gurka på tallrikar.

Toppa kött med svampsås och garnera med persilja.

Servera med lingonsylt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image