Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Perfekt stekt, krispig fläskschnitzel med lent potatismos. Vi gör även en superkrämig svampsås med vitlök och persilja, som gärna får blandas med potatismoset.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
200
Matlagningsgrädde
1
Morot
150
Portabello
500
Bakpotatis
4
Köttbuljong
1
Bladpersilja
250
Skivad fläskkotlett
1
Vitlöksklyfta
Smör
2
Mjölk
Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Skala potatis och morot och tärna dem i 1 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis, morot och hel vitlök i 18-20 min, eller till de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en generös klick smör*, mjölk* och salt*. Mosa eller pressa potatisen.
Skär portobello i 0,5 cm tunna skivor. Finhacka persilja (spara lite till garnering). Skär fläskschnitzel i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 6-7 min, och överför till en tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt portobello och krydda med salt* och peppar*. Stek tills gyllene, 5-7 min.
Rör i matlagningsgrädde, vitlöksflörter, köttbuljong och hälften av persiljan i stekpannan. Sjud i 2-3 min, tills såsen tjocknat något. Tillsätt köttet och låt värmas upp.
Servera potatismos, fläskkött och svampsås i djupa tallrikar. Garnera med resterande persilja.